En mamma vill gärna ge, helst hela världen åt sina barn och barnbarn, tömma hela sparkontot och köpa allt, vare sig de behöver eller ej, kanske t  o m ge kontanter, men det gillar inte tomten så mycket, han vill ge bort paket.

 

Ja, vad blir det då? De där pyttesmå, barnbarnen, de är ganska lätta att hitta klappar till, affärerna är ju fulla med söta barnkläder – fast de helst vill ha hårda paket – leksaksbutikerna dignar av allehanda låtande och inte låtande leksaker. Varför inte ett batteridrivet ångstrykjärn och en strykbräda? Hoppas flickebarnet inte bränner sig, förhoppningsvis låter det bara. Dessutom behöver barnet lära sig i tid vad som väntar henne i framtiden.

 

Den lite större flickan, otroligt söt och man tycker ju att hon aldrig i hela sitt liv kommer att behöva måla sig, men vet ni vad mamman gör, hon går och köper ett huvud med långt hår med en massa smink till för att hon i tid ska lära sig hur det går till att bli vacker. OK att mamman behöver fräscha upp sina egna ögonbryn, måla fransarna och sätta lite rött på läpparna, men grundsynen är i alla fall att det naturliga är det vackraste.

 

Den lilla pojken, som visserligen inte är född ännu, han kanske kommer om några år, kommer hon säkert att köpa en riddarborg till med krigare som leker att de dödar varandra trots att allt hon önskar är att människor ska vara snälla mot varandra.

 

Så var det paket till mammans egna barn. Önskelistor fanns naturligtvis men man vill ju överraska. Kan man köpa rosa handdukar till sonen, eller varför inte en tjusig vattenkanna av någon designer? Och till dottern, något tekniskt, som t ex en alarmklocka med dubbla ljus, en för inomhusvärme och en för de kalla graderna utanför och där siffrorna lyser i taket så man lätt ser hur mycket klockan är när man går upp och kissar på natten. Tja, varför inte, men tomten lär väl inte få varken gröt eller whisky efter det paketet. Visst ja, det var två barn till, mamman ringer och frågar det ena barnet om hon har köpt parfymen hon ville ha, klantigt, så var den överraskningen förstörd, ”men mamma dåååå” och den sista borde väl helst få en tågbiljett betald hem så att hon kommer över huvud taget.

 

Nja, mamman får nog satsa på önskelistorna i alla fall. En av dem önskar ”fred på jorden”, man kanske skulle sätta in några kronor på Amnesty….något trevligt att göra ihop med sin partner….nya satänglakan, blir min första tanke, jaha, typ Ticnet…ja, ja. Om något av barnen har ett instrument kan man ju köpa ett nothäfte, med tomma rader alltså, så att de får träna på sitt komponerande….eller varför inte ett bra kort av mamma att sätta upp på väggen, som säkert bara tas fram när hon aviserar att hon kommer och hälsar på, typ…

 

Ja, det kan vara svårt det här med julklappar men jag vet i alla fall vad mamman själv blir gladast över att få; Kramar och kärlek av de små och att få ge likadant tillbaka. Billigt! Kostar bara härliga känslor!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *