Göra sin egen glögg

Nu var det ett tag sen jag gjorde det men jag bodde utomlands förut och då under julen var glögg en av de sakerna jag saknade allra, allra mest inför julen (bortsett från familjen då såklart). Jag kommer ihåg att vi försökte göra egen glögg med relativt gott resultat. Läste idag på Elins julmys som bakat lussebullar (ser apgoda ut) och blev påmind om det. Hade lite svårt att komma på vad man hade i men om du befinner dig utomlands och vill ha ett bra fulrecept på glögg. Gör då såhär:

Blanda följande i en kastrull och värm upp:

  • En flaska rött vin. Gärna halvsurt och dassigt (det är ju onödigt att slänga bort en bra flaska på glögg!)
  • Nejlikor
  • Stjärnanis (tror jag)
  • Russin
  • Apelsinskal och kläm i lite av apelsinjuicen också
  • Kanelstänger

Klart!

 

Det smakar inte Blossa, men det funkar och håller julstämningen på godkänd nivå!

4 Replies to “Göra sin egen glögg”

  1. Sv: Ja kalkon är nog mer till Thanksgiving, men kanske också till jul, är inte supersäker! För oss var det mer att vi ville visa honom vad vi äter i Sverige, men han sa att det var ungefär likadant i USA! Han blev helt fascinerad av köttbullarna, dock sa han att en julskinka har han sett innan haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *